Kriseramte Jet Time fyrer 278 ansatte og dropper SAS

Fyringerne sker som direkte konsekvens af, at Jet Time lukker en tredjedel af forretningen og afbryder samarbejdet med SAS. »Jet Time skal reddes,« lyder det.

Arkivfoto. Fyringerne skete som direkte konsekvens af, at Jet Time har lukket en tredjedel af forretningen og afbrydet samarbejdet med SAS. »Jet Time skal reddes,« lyder det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kriseramte danske charterflyselskab Jet Time kæmper for at få vendt skuden, efter at selskabet vedtog en redningsplan i januar. Flyselskab har onsdag morgen meddelt sine ansatte, at 278 stillinger skæres fra som led i en større spareplan, hvor den administrerende direktør, Jørgen Holme, har set sig nødsaget til at lukke en tredjedel af forretningen.

»Det er et stort og drastisk skridt at skulle afskedige så mange loyale og dygtige medarbejdere. Det er desværre også et nødvendigt skridt, hvis Jet Time skal overleve på længere sigt,« siger han.

Blandt andet har det vist sig at være alt, alt for dyrt, at Jet Time flyver omkring ti procent af SAS' afgange ud af København. Derfor afbryder Jet Time nu samarbejdet. Samtidig stopper Jet Time med at flyve fragt, oplyser selskabet i en meddelelse.

Udfasningen af de to forretningsområder kommer til at foregå i løbet af næste år. Over de næste ni måneder skærer Jet Time omkring 35 procent af sine medarbejdere fra, som senest i efteråret 2017 skal forlade deres stillinger.

Jørgen Holme ønsker, at Jet Time skal vende tilbage til selskabets oprindelige kerneforretning, charterflyvninger, som i følge direktøren var den, der lagde grundstenen for selskabets succes.

»Jet Time har fortsat en relevans i markedet for passagerflyvninger, og det er i dette segment, vi har en unik serviceprofil. Forretningsområderne Fragt og ACMI på ATR72-fly har skabt for stor en kompleksitet i Jet Time og har været direkte årsag til, at selskabet de seneste år har opereret med store underskud. Nu tager vi de nødvendige skridt, således at Jet Time igen bliver en rentabel forretning med en forenklet forretningsmodel og kun én flytype i flåden,« siger han.

Jet Time bevarer over 300 stillinger i Danmark og Finland, og de tilbageværende medarbejdere skal fra slutningen af 2017 udelukkende beskæftige sig med passagertrafik gennem charterflyvninger i Norden samt opgaver for større, nationale flyselskaber, meddeler selskabet.