Kriseramte Hanjin har sat Asien-USA-aktiver til salg

Kriseramte Hanjin Shipping har kontaktet en række rederier herunder Maersk Line og MSC med henblik på et salg af aktiver knyttet til ruterne på Asien til USA.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Edgar Su / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den sydkoreanske avis Korea Economic Daily ifølge Bloomberg News.

Værdien af det sydkoreanske rederis aktiver vurderes at være over 100 mia. won, eller omkring 600 mio. kr.

Hanjin har bedt om, at rederier melder tilbage senest 28. oktober for at tilkendegive, om de er interesserede eller ej. Landsmændene i Hyundai Merchant Marine overvejer ifølge avisens kilder et bud.

Det amerikanske børshus Jefferies har tidligere over for Bloomberg News vurderet, at Maersk Line ville gå efter at købe aktiver fra Hanjin Shipping og Hyundai Merchant Marine, der også har været kriseramt og er i færd med en restrukturering.

Efterfølgende har den amerikanske erhvervsavis Wall Street Journal dog modsagt spekulationerne. Avisen skrev i sidste uge med henvisning til kilder med indsigt i sagen, at Maersk Line næppe vil købe hverken Hanjin Shipping eller Hyundai Merchant Marine.

Ifølge avisens kilder vil Maersk Line i stedet vente på, at andre kriseramte operatører begynder at spejde efter en redningsplanke for at undgå en konkurs.

Under alle omstændigheder er opkøb et redskab, Maersk Line kan finde på at tage i brug. Det fremgik i forbindelse A.P. Møller-Mærsks strategiopdatering i september.

»Vi vil gå fra primært at vokse ved at købe nye skibe og containerterminaler til i højere grad at arbejde med opkøb. Der er skibe nok i denne verden, og efterspørgslen er faldet over de seneste fem år«, sagde administrerende direktør i Mærsk, Søren Skou, ved den lejlighed.