Kriseramte europæere dropper iPhone

Den økonomiske krise er en af hovedårsagerne til, at Apples iPhone mister markedsandele i store dele af Europa.

Apple har succes med sin iPhone 4S - men mest i hjemlandet USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens salget af Apples smartphone, iPhone, stormer frem i lande som USA, Australien og Storbritannien, så går det tilbage i det kontinentale Europa. Økonomisk tilbagegang og lav forbugertillid får skylden, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Apples seneste smartphone, model 4S, har ellers solgt godt i julehandlen i en række lande. Det betyder, at Apple nu sidder på 36 procent af smartphonemarkedet i USA - målt på salget i en 12 ugersperiode. Men i det meste af Europa går det den anden vej.

I Tyskland er markedsandelen faldet fra 27 til 22 procent i forhold til samme periode sidste år, og i Frankrig er faldet fra 29 til 20 procent.

Tallene stammer fra analysebureauet Kantar Worldpanel Comtech, og dets direktør Dominic Sunnebo vurderer, at det er de europæiske økonomiske problemer, der begynder at slå igennem. Apples iPhone er nemlig i den dyre ende, når det kommer til smartphones, og det får kunderne til atfravælge den - hvad end det drejer sig om privatpersoner eller virksomheder.

Så på trods af, at Apple har sat sig på en stor del af markedet, er der ikke udsigt til, at det vokser i det kontinentale Europa.

Telefoner med Googles styresystem, Addroid, dominerer stadig smartphone-markedet. I Tyskland har 61 procent af de solgte smartphones i undersøgelsen Android som styresystem.

Producenter som Samsung, LG og Motorola læner sig i høj grad op af styresystemet fra Google.