Kriseramt TV-producent tilbyder sig selv til taiwansk selskab

Japanske Sharp har givet den taiwanske teknologigigant Foxconn førsteret til at købe selskabet, som Foxconns topchef tror kan give overskud om få år.

Den japanske TV-producent Sharp, som også producerer mobilskærme, forhandler nu om at blive købt af Taiwans Foxconn, som bl.a. producerer iPhone-telefoner. Arkivfoto: David Chang, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID CHANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den japanske TV-producent Sharp har indledt forhandlinger med teknologigiganten Foxconn, som blandt andet producerer mobiltelefoner for Apple og Sony, om at blive overtaget.

Sharp har længe været i økonomiske vanskeligheder og har besluttet at give Foxconn førsteret i de forhandlinger, som føres om at sælge virksomheden. Foxconn, hvis officielle navn er Hon Hai Precision Industry med base på Taiwan, har tilbudt at investere 700 milliarder yen eller 39,9 milliarder kroner. Det er mere end dobbelt så meget, som den japanske, statsstøttede fond  Innovation Network Corp of Japan (INCJ) har budt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En Foxconn-overtagelse af Sharp vil betyde langt flere salgskanaler for Sharps produktion af LCD-skærme til både TV og smartphonetelefoner. Sharp slås med de endnu større TV-producenter med sydkoreanske Samsung i spidsen på et TV-marked, som er under pres.

Tror på overskud om tre år

Den japanske regering har arbejdet for at bevare Sharp i japanske hænder og derigennem sikre, at arbejdspladser og teknologudvikling forbliver i landet.

En topchef i Sharp tager fredag til Taiwan for at forhandle en aftale, som ventes klar i slutningen af februar, siger kilder til nyhedsbureauet. Foxconn selv har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

Foxconns topchef, Terry Gou, ejer allerede 37,6 procent af Sharps mest avancerede LCD-skærmfabrik i Sakai nær Osaka, og han har hele tiden understreget, at han ønsker at bidrage til at få vendt det 100 år gamle Sharp. Taiwanske medier citerer ham for, at Sharp kan give overskud om tre år, hvis han får lov til at overtage selskabet.