Kriseramt Singapore Airlines sender piloter på orlov

Singapore Airlines tilbud til piloter om lang orlov uden løn er et tegn på, at luftfartsbranchen stadig er presset.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Singapore Airlines er verdens andenstørste luftfartsselskab målt på markedsværdi. Men det er ikke nok til at holde krisen stangen, og derfor er selskabet blevet tvunget til at mindske omkostningerne ved at sende piloter på orlov. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Piloterne er blevet opfordret til at søge orlov på mellem en uge og to år, og det uden løn. I den periode er piloterne velkomne til at arbejde for andre luftfartsselskaber, så længe de har fået tilladelse fra ledelsen.

Tiltaget kommer efter at Singapore Airlines for nyligt måtte meddele, at overskuddet er dykket 50 procent på kvartalsbasis, og at det planlægger at skære i kapaciteten i dets fragtdivision.

"Den globale krise i 2009-2010 resulterede i overkapacitet på det tidspunkt. Væksten har været mindre end forventet," siger selskabets talsmand Nicholas Iondes ifølge Reuters.

Indtil videre er ordningen frivillig, og der er ingen planer om at udvide den, siger talsmanden. Hvad Singapore Airlines agter at gøre, hvis det ikke kan lokke piloter på orlov, står ikke klart.