Kriseramt postvæsen bringer kyllingevinger med posten

PostNord er ikke alene om at kæmpe med faldende brevmængder. New Zealands postvæsen har samme problem. Løsningen? At samarbejde med en fast-food-mastodont.

Kiwierne kan nu kombinere kyllingevinger og postlevering. Postvæsnet samarbejder med fastfoodkæden KFC om at levere til døren. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Det New Zealandske postvæsen er begyndt at levere Kentucky Fried Chicken i et forsøg på at løse problemet med faldende brevmængder.

Det skriver The Guardian.

Antallet af New Zealandske breve er halveret i løbet af de sidste ti år, og det har sendt postvæsnet på udkig efter alternative løsningsmodeller.

»Over hele verden kæmper postvæsenet med de problemer, der opstår i kølvandet på faldende brevmængder. Vi vil gerne overleve 100 år mere, men det kræver, at vi er nødt til at sprede vores forretning,« siger talsmand Mike Stewart.

Samarbejdet om kylling og kuverter er foreløbigt på Nordøen i havnebyen Tauranga.

I mange af landets udkantsområder er antallet af dage, der bliver leveret post, reduceret fra seks til fem, ligesom portopriserne stiger.

Ind til videre har postvæsenet rekrutteret 30 KFC-chauffører, der ikke har været ansat i posten tidligere. De er hovedsageligt studerende og pensionister, der bruger deres egen bil og smartphone til at koordinere udbringningen.

Men på sigt er det ikke utænkeligt, at postens egne biler kan blive en del af projektet, siger Mike Stewart.