Kriseramt københavnsk madmarked skal laves om til hotel

Fødevaremarkedet WestMarket på Vesterbro, der længe har haft problemer, kommer fra 2020 til at huse et hotel fra en international kæde, som dermed åbner sit første hotel i Danmark.

Forretningerne i WestMarket på Vesterbro har længe været tomme. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fødevaremarkedet WestMarket på Vesterbro i København har længe haft problemer. I starten af september lukkede alle stadeholdere med undtagelse af én som følge af manglende kunder, men i 2020 kommer der igen liv i bygningen.

Den nordiske ejendomsinvestor NREP oplyser i dag i en pressemeddelelse, at de køber den del af ejendommen på Vesterbrogade, som indtil nu har huset det kriseramte fødevaremarked. Her skal der bygges et hotel med forventet åbning i første halvår af 2020.

NREP har underskrevet en 25-årig lejekontrakt med en international hotelkæde, som kommer til at åbne sit første hotel i Danmark. Udover hotellet kommer bygningen fortsat til at indeholde Fitness World, Netto og Føtex Food.

»Ejendommen har gennem en årrække haft udfordringer – først med Toves Galleris konkurs og senere med WestMarkets madmarked. Bygningens dybde har gjort det svært at drive detailhandel i ejendommens inderste del, og vi ønsker derfor at ændre anvendelsen af ejendommens stueetage,« siger Toke Clausen, Investment Director i NREP ifølge pressemeddelelsen.

Årsregnskabet 2017 for WestMarket viste et underskud på 37 mio. kr. og en egenkapital på 30 mio. ved udgangen af 2016, som blev en negativ egenkapital på godt syv mio. kr. ved udgangen af 2017. Samtidig har selskabet meget gæld. Ifølge selskabets revisor var der brug for en kapitaltilførsel samt optagelse af nye lån, hvis markedet skulle drives videre, men sådan skulle det ikke gå.

Toke Clausen, Investment Director i NREP, tror på, at de nye planer for bygningen kommer til at fungere bedre:

»Vi er overbevist om, at de nye planer vil danne grundlag for en varig og bedre løsning for ejendommen til glæde for dens brugere, beboere og naboer på Vesterbro.«