Kriseramt ejendomskæmpe får ro de næste tre måneder

Nordicom har købt sig yderligere tid til sit arbejde med en finansiel rekonstruktion.

Modelfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thongkoch Chutpattarachai

Den pressede ejendomskoncern har således fået bekræftelse fra sine långivere om, at det kan fortsætte på uændrede vilkår for så vidt angår rente- og bidragssatser samt renteoprulningsmekanismer i første kvartal af 2016.

Nordicom er dog blevet varslet om forhøjelser af bidragssatser på sin realkreditgæld, hvoraf hovedparten får effekt fra og med 1. april.

Selskabet vil nu fortsætte arbejdet med at afsøge mulighederne for en finansiel rekonstruktion. Desuden vil selskabet i løbet af første kvartal indgå i en ny dialog med sine finansielle kreditorer om lånevilkår fra og med 1. april.

- Som det er omtalt i fondsbørsmeddelelsen den 16. december 2015, kan Nordicom på nuværende tidspunkt ikke vurdere, hvorvidt det vil lykkes at gennemføre en finansiel restrukturering.

- Såfremt det ikke lykkes at gennemføre en finansiel restrukturering, vil det i høj grad være op til koncernens långivere at træffe afgørelse om Nordicoms fremtid, herunder om der er opbakning til at skabe en løsning, der sikrer koncernens fortsatte drift, hedder det i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag eftermiddag.

Nordicom måtte i midten af december konstatere, at flere af koncernens større långivere trådte ud af en fælles bankaftale. I stedet gælder nu Nordicoms individuelle aftaler med sine långivere, idet låneforholdene er faldet tilbage på de underliggende individuelle lånevilkår, der var aftalt for hvert enkelt lån.

- Ophøret af bankaftalen og de nedenfor nævnte varslede bidragsforhøjelser på størstedelen af koncernens realkreditgæld må samlet set betragtes som en svækkelse af koncernens finansielle grundlag og muligheder for at agere som hidtil, skriver Nordicom i meddelelsen.