Kriseramt detailkæde fyrer ny topchef efter 60 dage

Der er godt gang i svingdøren hos byggemarkedskæden Silvan, der kæmper med store underskud og som på knap to år har sagt farvel til tre topchefer.

Silvan blev i 2017 købt af den tyske kapitalfond Aurelius. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Michael Bothager/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

60 dage.

Så lang tid fik den nyudnævnte topchef for Silvan og dens 44 varehuse til at få den kriseramte byggekæde på skinner igen, og Morten Juel er nu færdig som adm. direktør. Det skriver Børsen.

Morten Juel har siden maj siddet i en opdelt direktørstilling sammen med tyskeren Jan Becker, der er partner i den tyske kapitalfond Aurelius, som i 2017 købte Silvan.

»Det ville ikke være ansvarligt at fortsætte med en CO-CEO-konstellation, når man ikke er enige om præmissen for retningen af samarbejdet. På det grundlag er Morten Juel blevet bedt om at træde ud af direktionen,« skriver Jan Becker i en mail til Børsen.

Morten Juel tog i midten af maj over efter den tidligere Coop-boss Jesper Lien, som skulle være fortsat i kædens bestyrelse og som operating partner i Aurelius. Men nu har Jesper Lien forladt både Silvan og kapitalfonden, bekræfter han over for Børsen.

Massive underskud

Det er dog ikke kun Morten Juel og Jesper Lien, der forlader kæden. Silvans tidligere økonomidirektør Jesper Blauenfeldt sagde sit job op syv måneder efter sin ansættelse og skulle være fortsat i jobbet indtil oktober, men han valgte i stedet at stoppe i midten af juli, skriver Børsen.

I forbindelse med ejerskiftet stoppede den daværende Silvan-topchef Freddy Lauridsen efter ni år på posten, og dermed har Silvan nu sagt farvel til tre topchefer inden for lidt mindre end to år.

Silvan, der er en af landets største forhandlere af byggematerialer til private, har kæmpet med større millionunderskud de seneste år. Siden Aurelius købte kæden, har Silvan tabt over 57 mio. kr. i løbet af halvandet år.