Kriseramt amerikansk forsyningsselskab indgiver konkursbegæring

Det amerikanske forsyningsselskab Pacific Gas & Electric Company har indgivet konkursbegæring. Det sker, efter selskabet sidste år blev sat i forbindelse med de dødelige og ødelæggende skovbrande, som hærgede den amerikanske delstat California. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON

Forsyningsselskabet Pacific Gas & Electric Co. (PG&E) er så ilde tilredt efter den seneste tids turbulens, at selskabet vil indgive konkursbegæring og søge konkursbeskyttelse under de amerikanske chapter 11-regler.

Det fremgår af en meddelelse fra mandag.

Det betyder, at selskabet går i betalingsstandsning i januar, men forsøger at få konverteret noget af den massive gæld, så det kan fortsætte driften.

PG&E har været i kraftig modvind, på grund af historier om at noget af selskabets udstyr har været årsag til voldsomme skovbrænde i Californien. Det har efterladt PG&E med så stor en gæld, at selskabet ikke længere kan klare sig på egen hånd.

Forsyningsselskabet har derfor ikke tænkt sig at betale de renteudgifter, der egentlig forfalder tirsdag.

Selskab Kurs Ændr. %

Uroen har desuden fået PG&E's topchef, Geisha Williams, til at smide håndklædet i ringen og forlade selskabet. John Simon er mandag blevet udpeget som midlertidig direktør, indtil der er fundet en afløser.

Siden den værste skovbrand i Californiens historie i november, som PG&E altså kædes sammen med, har selskabet tabt to tredjedele af sin markedsværdi på børsen, og i mandagens formarked ser det også grelt ud efter konkursmeldingen.

Her falder aktien med lige godt 50 pct. til 8,73 dollar.

/ritzau/FINANS