Kriseplanen: Ny Skat-styrelse skal til provinsen

Skatteminister Karsten Lauritzens (V) nye store kriseplan for Skat indebærer blandt andet udflytning af arbejdspladser fra København til provinsen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et pressemøde klokken 13 i dag præsenterer skatteminister Karsten Lauritzen (V) detaljerne i en ny omfattende kriseplan, der skal genrejse Skat.

Planen indebærer blandt andet, at Skat nedlægges som vi kender det i dag, mens der skal ansættes op mod 1.000 nye ansatte frem mod 2020. Samtidig oprettes fire nye styrelser, der skal tage sig af henholdsvis told, inddrivelse af gæld, ejendomsvurderinger og udvikling.

Og ifølge Berlingskes oplysninger placeres mindst en af de nye styrelser i provinsen. Det er endnu uvist hvorhenne og hvilken styrelse, men øvelsen lægger sig dermed i forlængelse af regeringens planer om udflytning af statslige arbejdspladser.

Hos Dansk Folkeparti glæder skatteordfører Dennis Flydtkjær sig over oplysningerne om udflytning af Skat-ansatte til provinsen.

»Det er helt klart et mål for Dansk Folkeparti, at man skal fortsætte øvelsen med udflytningen af statslige arbejdspladser i denne her plan for Skat. Skat er meget decentralt i forvejen, og derfor giver det god mening at placere så mange nye arbejdspladser som muligt i provinsen,« siger Dennis Flydtkjær.

Han tilføjer:

»Når man kigger overordnet på den statslige organsiation, er det godt med en bedre balance i landet. Derfor er det helt oplagt, at man bruger denne her øvelse til en bedre fordeling af arbejdspladser i landet. Det vil være helt i forlængelse af den politiske øvelse på Christiansborg.«

I forbindelse med den nye plan for Skat er det samtidig kommet frem, at Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, er blevet fyret efter en række skandalesager.