Krisen vokser hos New York Times

På trods af et redningsforsøg fra en af verdens rigeste mænd, er problemerne for mediekæmpen New York Times Co. langt fra ovre.

Problemerne for New York Times Co. er større end forventet, efter at verdens næstrigeste mand, den mexicanske milliardær Carlos Slim Helú, i forrige uge gav selskabet en kapitalindsprøjtning på 250 mio. dollar.

Nøgletal fra mediekæmpen, der blandt andet står bag den hæderkronede avis New York Times og International Herald Tribune, viser, at selskabet i fjerde kvartal 2008 havde fået næsten halveret sit overskud i forhold til 2007, skriver Marketwatch
. Det er blandt andet et faldende annoncesalg og udgifter i forbindelse med omlægninger, der er en klods om benet på selskabet.

Og håbet til at onlineannoncerne skulle kunne redde en del af forretning, er også manet i jorden. Indtægterne fra online faldt med tre pct.

New York Times Co. arbejder i øjeblikket hårdt på at finde en løsning på den massive gæld, der tynger selskabet. Blandt andet har et salg af dele af hovedkvarteret på Manhattan været på tale.