Krisen tvinger taxa-chauffører til lange dage

Finanskrisen tvinger de danske taxa-chauffører til at køre på de danske veje op til 16 timer i døgnet

Den finansielle krise har betydet, at færre kører med taxa, og at chaufførerne derfor bliver nødt til at køre langt flere timer end normalt for at få deres penge hjem.

Det skriver gratisavisen 24timer.

- Der er ikke noget at lave. Det har været slemt i december, men nu er krisen for alvor slået igennem. Det gør, at chaufførerne er tvunget til, at køre cirka 25 procent længere vagter, end de plejer. De kører nu ofte 12 timer i stedet for 8, når de er af sted, siger Klaus Hendriksen, som er formand for Storkøbenhavns Taxi-Fører Forening til 24timer.

Ifølge 24timer, der har talt med en række kilder i branchen, arbejder mange chauffører helt op til 16 timer i døgnet for at få økonomien til at hænge sammen. Den oplysning kan næstformand i Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark Henning Jacobsen ikke bekræfte. Men han erkender, at der er et stort problem.

- Når man er afhængig af provision, bliver man nødt til at tage flere timer for at hente daglønnen hjem. Det kan godt blive en rigtig lang dag, siger han til 24timer.- mja