Krisen kradser i fjerkræ-branchen

Eksporten af fjerkrækød faldt med 23 procent de første ni måneder af 2006. Nu lukker to slagterier og de store selskaber på områder har store million-underskud.

Fugleinfluenzaen og Muhammed-krisen giver to danske fjerkræslagterier dødsstødet. Samtidig kommer de to store selskaber Danpo og Rose Poultry begge ud med store millionunderskud, skriver Jyllands-Posten.

I de første ni måneder af 2006 faldt eksporten af dansk fjerkrækød med 23 procent på grund af et forbrugerboykot i Mellemøsten i begyndelsen af året samt udbruddet af fugleinfluenza. Samtidig er det globale marked præget af hård priskonkurrence, skriver Jyllands-Posten.

Ole Høeg, der er næstformand i Dansk Slagtefjerkræ, er dybt bekymret.

"Det er virkelig en kedelig udvikling. Danpo skærer nu ned på kapaciteten i en tid, da jeg tror på, at markedet kommer op igen med stigende efterspørgsel i blandt andet Tyskland. Efter krisen bliver det hverdag igen," siger Ole Høgh til Jyllands-Posten.

Især Danpo, som ejes af den store svenske andelskoncern Lantmännen, er hårdt ramt og ventes at komme ud med af 2006 med et underskud på over 300 millioner kroner.

Kilde: Jyllands-Posten