Krisen fører it-indsats mod besparelser

Den økonomiske krise har fået virksomhederne til at skifte fokus for deres indsats, så it mere udnyttes til besparelser end nytænkning.

Økonomiske krisetider har fået de danske virksomheder til at skifte fokus på it-området, så it nu i højere grad udnyttes til at sikre effektiviseringer og besparelser i virksomhederne, mens satsning på nye forretningsmodeller og innovation spiller en mindre rolle. Det viser en ny rapport, It i praksis, der undersøger danske virksomheders brug af it.

Andelen af virksomhedsledere, der vurderer innovation og udvikling af nye modeller som centralt for virksomheden, er faldet fra 63 procent i 2008 til 38 procent i 2009.

- Når fokus skifter fra vækst til konsolidering, skal investeringerne rettes til, og igangværende projekter skal revurderes, siger manager Steen Christensen, Rambøll Management Consulting.

- Det er fuldt forståeligt, at dagsordenen i en krisesituation er præget af besparelser. Hvis danske virksomheder dog kun fokuserer på besparelser som middel til at håndtere krisen, risikerer de at havne i en situation, hvor der ikke er innovationskraft tilbage, påpeger Klaus Kvorning Hansen, formand for organisationen Dansk IT.

Bag rapporten står Rambøll og Dansk IT./ritzau/