Krise udeblev på ferieudstilling

Flere besøgende dukkede op i Bella Centret til årets feriemesse end på udstillingen i fjor.

Læs mere
Fold sammen
Mange store rejsebureauer havde valgt at blive væk på grund af krisen, men de dystre udsigter blev gjort til skamme på årets feriemesse i Bella Center, der blev holdt i weekenden.

Der kom 584 flere besøgende på Ferie 09 end på udstillingen i 2008 – eller i alt 39.598 besøgende. Og det er arrangørerne tilfredse med.

- Vi er meget glade for det større besøgstal, som viser, at optimismen er i behold. Udstillerne var generelt tilfredse, og flere havde udsolgt i brochurer flere timer før udstillingen lukkede. Noget, de ikke var vant til. De besøgende virkede tilfredse – og der var da også fyldt ud med udstillere i alle haller, siger Margit Geil, salgs- og projektleder i Bella Center.

Ferie 09 bød også på Golf 09 og Camping 09. Sidstnævnte var også åben i forrige weekend, og her havde der været et fald på 2.000 besøgende til 15.000 besøgende i forhold til samme weekend i 2008. Og det gav måske udstillerne dystre miner forud for den store rejsemesse-weekend.

- Vi har jo været igennem en periode, hvor folk købte over evne. Unge mennesker købte designermøbler, hvor vi selv som unge brugte gamle træ-ølkasser som møbler. Men bankerne har jo opfordret til at låne, så det blev for vildt, men udstillingen viser, at danskerne igen er positive, siger Margit Geil.

For mange forhandlere af campingvogne og rejser blev årets kombinerede rejse- og campingmesse i Bella Center en skuffende oplevelse, oplyser man hos DCU, Dansk Camping Union.

- Publikum var særdeles tilbageholdende med køb af rejser og campingvogne, og besøgstallet var måske mindre end tidligere, men mange andre udstillere var tilfredse – og solgte mere end tidligere, fortæller redaktør Jørgen W. Frøhlich, DCU.

Han mener, at det har haft overordentlig stor betydning, at DCU har repræsenteret camping som livsstil ude i hallen i konkurrence med turistbureauer, kroferier, feriehuse og charterselskaber. På DCUs stand etableredes mange nye kontakter og indmeldelser i unionen.

I næste måned – den 20.-22. Februar - går stafetten videre til Messecenter Herning og Ferie for alle 2009, hvor DCU og campingbranchen samt et bredt udsnit af den danske rejsebranche stiller op igen.