Krise i landbruget truer bankerne

Med en forværring af krisen i landbruget risikerer bankerne at tabe milliarder af kroner.

»Landbruget har været under pres i flere år, og som prognoserne er nu, tyder det på, at det bliver nødvendigt med yderligere milliardnedskrivninger på landbruget,« siger ekspert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den økonomiske krise i landbruget er blevet værre over sommeren, og det kan medføre at bankerne taber milliarder af kroner.

Det siger professor Jesper Rangvid fra CBS, som følger banksektoren tæt, til Jyllands-Posten:

»Landbruget har været under pres i flere år, og som prognoserne er nu, tyder det på, at det bliver nødvendigt med yderligere milliardnedskrivninger på landbruget. Det er svært at være optimist.«

Bankerne har lånt næsten 100 milliarder kroner ud til landbruget, og på nuværende tidspunkt er lånet kun nedskrevet 13,7 milliarder kroner. 38 millioner kroner af udlånet er kategoriseret som værdiforringede lån, som dækker over, at pengene er lånt ud til landmænd, som er i betydelige økonomiske problemer, hvilket betyder, at der ikke er foretaget nedskrivninger på lånet.

Heller ikke bankerne tager let på situationen. Kreditchef i Danske Bank, Henrik Hoffmann, siger til avisen, at banken sammen med »landbrugskunderne må arbejde hårdt for at finde løsninger i en svær tid«.