Krise hos kendt tøjmærke koster 100 stillinger

Danmarks suverænt største modekoncern, Bestseller, fyrer 100 medarbejdere i Jack & Jones på grund af dårlige resultater. De 100 medarbejdere skal findes på kontorerne i Brande og København.

Bestseller - Jack & Jones og Vera Moda. Deres flagsskibs butik på strøget i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Dårlige resultater har fået ledelsen af herretøjsmærket Jack & Jones til at ændre strategi, og det kommer til at koste 100 medarbejdere deres job.

Jack & Jones er et af de vigtigste mærker under Danmarks største modekoncern, Bestseller, der er ejet af Anders Holch Povlsen. Tøjmærket bliver solgt over hele verden, men resultaterne har på det seneste ikke levet op til forventningerne, og det har fået ledelsen af Jack & Jones til at lægge en ny strategi, hvor hovedpointen er, at »komme tilbage til rødderne.«

Medarbejderne fik besked om organisationsændringerne i går, onsdag, og i næste uge får de nærmere besked om den nye strategi og ikke mindst besked om, hvem af de cirka 400 medarbejdere, der bliver fyret. Der er tale om nedskæringer af stillinger på kontorerne i Brande og i København, mens butikspersonalet går fri.

Jack & Jones blev lanceret i 1989 og har i dag mere end 1000 butikker i 38 lande. Tøjmærket bliver desuden solgt gennem et hav af tøjbutikker verden over.

Omstruktureringerne kommer få måneder efter, at Morten Mortensen i december stoppede som direktør for Jack & Jones efter 27 år i Bestseller-koncernen. Efterfølgende har Peter Kristiansen og Anders Gam været i spidsen for Jack & Jones, og det er de to, der har lagt den nye strategi - formentligt i samarbejde med Anders Holch Povlsen, som sædvanligvis har tæt kontakt med alle hjørner af Bestseller-koncernen.

Bestseller omsatte i sit seneste regnskab for knap 23 milliarder kroner og havde et resultat før skat på 2 milliarder kroner. Dertil kommer omsætning og indtjening fra det kinesiske marked, hvor Anders Holch Povlsen samarbejder med partnere om at sælge Bestsellers mærker.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ledelsen i Jack & Jones eller Bestseller.