Krise giver billige luksusvarer

Mangler du Arne Jacobsens "Ægget" hjemme i stuen, eller skal fruen forkæles med en mink? Så er det nu du skal slå til. Med finanskrisen hængende over os, sælger vi ud af luksustingene, og det betyder billige designklassikere.

Det er nu, du har mulighed for at gøre et røverkøb, for når vi bliver klemt økonomisk, så vælger flere og flere danskere at sælge ud af vores luksusting. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Ørsted/ Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mangler du Arne Jacobsens "Ægget" hjemme i stuen eller skal fruen forkæles med en mink?

Så er det nu, du har mulighed for at gøre et røverkøb, for når vi bliver klemt økonomisk, så vælger flere og flere danskere at sælge ud af vores luksusting. Det giver flere indleveringer hos auktionshusene og det betyder lavere priser til kunderne.

Lauritz.com, der holder auktioner på internettet, kan mærke, at krisen kradser. Mange mennesker er begyndt at indlevere ting til autionshuset for at få kontanter til det daglige forbrug.

Mette Rohde fra Lauritz.com forklarer, at lavkonjuktur næsten automatisk betyder flere indleveringer.

-Det er et simpelt spørgsmål om at få flere penge mellem hænderne, og det er tydeligt at se, at de ting vi får ind nu også er meget dyre ting.

Men lavkonjuturen betyder jo samtidig, at det købedygtige publikum ikke er så stort, så priserne bliver måske ikke budt så højt op. Men tendensen er klar, siger Mette Rohde.

/Ritzau/