Kreditorer giver Radio 100 FM en måned

Radio 100 FM kan ikke betale sine regninger og har fået en måneds henstand af kreditorerne til jagten på nye investorer.

Foto: Brian Bergmann / Scanpix
Som Berlingske Business kunne berette forleden, er Radio 100 FM afhængig af kreditorerne for at undgå betalingsstandsning. Nu oplyser adm. direktør Jim Recevuer, at han har fået en måned til sin jagt på nye investorer.

”Jeg har talt med kreditorer og fået henstand i en måned til at finde investorer”, siger radiodirektøren til MediaWatch, hvor han samtidig sammenligner sin virksomhed med en lotteriseddel.

Årsagen er, at Radio 100 FMs sendetilladelse til den sjette landsdækkende radiokanal udløber i 2011. En skønhedskonkurrence skal afgøre, hvorvidt man kan fortsætte med at sende på frekvensen eller man må overlade den til en anden aktør.

Derfor har Jim Receveur ved flere lejligheder opfordret politikerne til hurtigst muligt at iværksætte udbudsprocessen. Han skal dog næppe gøre sig forhåbninger om, at det sker, før at kreditorerne vil kræve deres penge.

Radio 100 FM tabte sidste år 61 mio. kr. og efter første halvår 2009 har den hollandske ejer John de Mol.

Efter et samlet tab på mere end 300 mio. kr. siden Radio 100 FM gik i luften i 2003, har han smækket kassen i. I det netop offentliggjorte regnskab for 2008 påpeger både revisorer og ledelse, at der mangler penge til den daglige drift.