Kreditor-storm mod OW Bunker tager til

Kravene mod OW Bunker fra selskabets kreditorer overstiger nu en milliard. På bare 24 timer er de samlede søgsmål mod OW Bunkers datterselskaber i Singapore, Dynamic Oil Trading, mere end tredoblet, og ifølge oliehandlere er kredit-stormen langt fra ovre.

Foto: EDGAR SU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kuratorerne i det kæntrede OW Bunker får nok at se til de kommende måneder. Allerede nu overstiger kravet mod selskabet fra kreditorerne en milliard kroner.

Det skriver branchemediet Shippingwatch.dk, som har en liste over 100 selskaber, der er på vej med økonomiske krav mod selskabet.

Alene top 20 på listen gør krav på over en milliard kroner.

Der er flere af de helt store olie-spilere på listen som Petrochina, BP, Vitol og Statoil. Også en række danske kreditorer er på listen, ifølge Shippingwatch.dk. Det skulle dreje sig om Uno-X, Statoil Refinering i Kalundborg og bunker-handlerne fra Monjasa.

Asien går forrest

De største krav fra kreditorerne kommer primært fra asiatiske samarbejdspartnere.

Nyhedsbureauet Reuters skrev tidligere i dag, at syv selskaber alene har fremsat krav mod OW Bunkers datterselskab, Dynamic Oil Trading, for 118 millioner kroner.

I går kunne selv samme nyhedsbureau berette, at fem forskellige selskaber havde lagt sag an mod Dynamic Oil Trading, og at de sammenlagt krævede knap 30 millioner kroner.

Blot 24 timer efter var det beløb altså mere end tredoblet. Sammenlagt er det nu mindst syv selskaber, der nu vil have dækket tab fra handlerne med OW-datteren, og den største af sagsøgerne er japanske Mitsui & Co, der sagsøger Dynamic Oil Trading for 60 millioner kroner.

Det er ikke lykkedes for Reuters at få en kommentar fra hverken OW Bunker eller Dynamic Oil Trading.

Flere unavngivne oliehandlere, som Shippingwatch har været i kontakt med, forventer, at der kommer endnu en bølge af krav mod OW Bunker generelt.

Det Singapore-baserede selskab Dynamic Oil Trading er helt centralt i OW Bunkers konkurs. Aalborg-selskabet havde stærkt pressede finanser allerede, men det var et tab i Singapore-forretningen på et tre-cifret million-beløb, der endte med at slå det sidste søm i OWs kiste.

OW Bunker kaldte først tabet et resultat af bedrag, men det har de involverede medarbejdere i Singapore sidenhen benægtet.