Kreditor indgiver konkursbegæring mod Nunaminerals

Nunaminerals har modtaget en meddelelse om, at en kreditor har indgivet konkursbegæring mod selskabet til Retten i Grønland, fortæller Nunaminerals i en meddelelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fastsat retsmøde torsdag til den 30. juni 2016.

- Selskabet håber at være i stand til at kunne fremlægge forslag til en betalingsordning for kreditorerne kort derefter, skriver Nunaminerals i meddelelsen.


Nunaminerals har gennem adskillige måneder været i betalingsstandsning. For nylig lød det dog, at betalingsstandsningen var endegyldigt udløbet, og at der senest i juni skulle indgives konkursbegæring.


Selskabet trak i maj sidste år en konkursbegæring tilbage for at jagte en "langsigtet løsning" på baggrund af en rekonstruktion af selskabet. Det skete for at opnå kreditorbeskyttelse, mens der skulle arbejdes på en løsning.


I januar sidste år meddelte Nunaminerals, at egenkapitalen i selskabet var tabt, og i april kastede selskabet håndklædet i ringen og indgav konkursbegæring. Den blev altså så trukket tilbage knap en måned senere, og siden har selskabet været i betalingsstandsning.

Aktien i selskabet har som følge af det økonomiske morads ikke været i handel i mere end et år.

Selskabets årsrapport for 2015 er også blevet forsinket. Fremlæggelsen af resultatopgørelsen var ellers oprindeligt planlagt til 31. marts.

/ritzau/FINANS