Kreditkrise tvinger Merrill Lynch til at sælge

Den amerikanske investeringsbank Merrill Lynch sælger låneenhed til General Electric for et milliardbeløb. Analytikere forventer, at der er flere ubehagelige subprime-tal på vej fra finanshuset.

Merrill Lynchs hovedkvarter i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP
Investeringsbanken Merrill Lynchs nye topchef John Thain siger, at finanskæmpen vil sælge en låneenhed, der hører hjemme i Chicago, til General Electrics. Handlen forventes at gå igennem i første kvartal af 2008. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge John Thain vil handlen frigive et beløb på 1,3 mia. dollar (ca. 6,75 mia. kroner), som Merrill Lynch kan lægge i andre grene af forretningen.

Trækket kommer samtidig med, at analytikere forventer, at investeringsbanken er på vej med nye opgørelser over, hvor meget uroen på finansmarkederne - den såkaldte subprime-krise - har kostet selskabet. Og forventningen er i følge Reuters, at Merrill Lynch vil berette om nye tab i milliardklassen.

For General Electrics vedkommende, vil købet booste dets finansielle arm. Reuters skriver, at købet indeholder aktiver for ti mia. dollar.