Kreditkrise koster topkvinde jobbet

Investeringsbanken Morgan Stanley giver en af sine topchefer sparket. Milliardtab på fejlslagne realkreditinvesteringer årsagen til, at Zoe Cruz - Wall Streets højest betalte kvinde - nu må lede efter et nyt job.

Med fyringen af Zoe Cruz tager investeringsbanken Morgan Stanley konsekvensen af, at det i tredje kvartal måtte rapportere om tab på fejlagtige investeringer i det amerikanske boligmarked på 3,7 mia. dollar (ca. 18,5 mia. kr.), skriver den svenske version af erhvervssitet E24.

Ud over Cruz har også hendes nærmeste medarbejder, Neal Shear, fået sparket. Dermed begynder cheferne i banken af mærke konsekvensen af, at investeringsbanken - der er Wall Streets andenstørste - har tabt milliarder og at dets aktiekurs er dalet med 23 pct. i år.

Den 52-årige Zoe Cruz har tidligere været omtalt som en af verdens bedst betalte finanskvinder. Hun har siden 2005 siddet i toppen af investeringsbanken og for det har hun kunnet hæve en årlig hyre på omtrent 30 mio. dollar (ca. 150 mio. kr.), skriver E24.

Cheffyringen har også sat gang i spekulationerne om, hvor store Morgan Stanleys samlede tab på realkreditkrisen bliver for hele året. Investeringsbankens regnskabsår sluttede fredag, og ifølge nyhedsbureauet Reuters lurer analytikerne på, om Cruz' fyring indevarsler, at nye skeletter er på vej ud af skabene.