Kreditkrise går uden om Island

Islandske Baugur, der ejer Magasin i Danmark, har ingen planer om at skrue ned for opkøbsmaskinen. Tværtimod. Ifølge topchefen Jon Asgeir Johannesson giver den nuværende kreditkrise gode muligheder for nye opkøb.

Den islandske Baugur-chef Jon Asgeir Johannesson. Fold sammen
Læs mere
Foto: Benita Marcussen
Mens store internationale banker vånder sig over krisen på de finansielle markeder, og kapitalfonde er gået i flyverskjul bag nye, høje priser på penge, er islandske Baugur klar til nye opkøb.

Baugur-topchefen Jon Asgeir Johannesson melder hus forbi, når talen falder på international kreditkrise, og melder i stedet om lyst til nye opkøb.

»Situationen nu giver muligheder for Baugur, som man har kunnet se i medierne for nyligt, hvor vi har vist interesse for at købe yderligere op i Moss Bros,« siger Jon Asgeir Johannesson i et interview med Berlingske Business.

Han henviser til, at Baugur for nyligt har luftet interesse for at øge ejerandelen i herretøjskæden Moss Bros. I det hele taget ligner Jon Asgeir Johannesson ikke en mand, der er tynget af et nyt regime i den finansielle verden, hvor renten er steget og aktiekurserne er faldet.

Læs mere fra interviewet med Jon Asgeir Johannesson i Berlingske Business torsdag.