Kreditkrise begynder at kradse

Den globale kreditkrise viser ingen tegn på at være ved at forsvinde. Tværtimod er nervøsiteten for at løbe tør for penge nærmere stigende, skriver dagbladet Børsen.

Det har i første omgang betydet, at danskerne får stadig flere tilbud om stærkt attraktive indlånsrenter. Men det truer også med at presse udlånsrenterne i vejret, hvis kreditkrisen fortsætter.

»Hvis det, vi ser, er kortvarigt, så tror jeg det vil have en marginal betydning. Men bliver det en mere permanent situation, så har markedet gennemført en renteforhøjelse uden om Nationalbanken, som på et tidspunkt helt eller delvist vil blive væltet over på kunderne,« siger Anders Dam, adm. direktør for Danmarks tredjestørste bank, Jyske Bank.

»Nu har kreditkrisen efterhånden stået på nogle måneder. Jeg tror og håber da på, at der kommer en normalisering i løbet af de første måneder af 2008. Men jeg tror, at man skal have årsregnskaberne afsluttet, før det står klart, om vi står i en midlertidig eller permanent situation,« fortsætter Anders Dam til Børsen.