Kreditinstitut overvejer fortsat lavere rating Amagerbanken:

Kreditvurderingsinstituttet Moody's har fortsat et skærpet blik på Amagerbanken frem mod udløbet af Bankpakke I.

Senest i begyndelsen af september kommer resultatet af Moody's genvurdering af Amagerbankens kreditværdighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Moody's overvejer således fortsat at ændre sin overordnede kreditrating af Amagerbanken i en negativ retning, fremgår det af et notat fra Moody's sent tirsdag aften.

Samtidig har Amagerbanken fået nedgraderet et af de underliggende parametre, som indgår i kreditvurderingen.

Det drejer sig om BCA-ratingen (baseline credit assessment), der er blevet justeret et tak ned til B2 fra B1. Moody's begrunder den lavere kreditkarakter med den fortsatte usikkerhed for Amagerbankens fremtid sammenholdt med, at banken har rapporteret store nedskrivninger for andet kvartal.

Ændringen i BCA-ratingen får dog ikke indflydelse på Amagerbankens overordnede BFSR-rating, der er et mål for bankens finansielle styrke. Her er karakteren fortsat E .

Denne rating er dog hæftet med negative udsigter fra Moody's side - og derfor kan ratingen blive nedjusteret senere. Moody's hæfter sig ved, at det hele afhænger af, om banken kan leve op til den aftale, den har indgået med Finansiel Stabilitet. Ifølge aftalen skal Amagerbanken således skaffe 750 mio. kr. i frisk kapital, før en statsgaranti på 13,5 mia. kr. for bankens obligationsudstedelser træder i kraft.

RB-Børsen