Kravet vokser i Færch-familiens retsopgør

Nye værdier i Færch-sagen har fået slagsmålet mellem mor og datter til at vokse i omfang.

Foto: Asger Ladefoged
Da Færch Plast blev solgt som det sidste aktiv i den berømte industrifamilies portefølje af virksomheder, fik det omfanget af et indædt retsopgøret mellem Tineke Færch og hendes datter Merethe Færch til at vokse. Salget bragte nemlig nye værdier frem i lyset, og det betyder, at Tineke Færch nu forlanger 304 mio. kr. fra sin datter frem for de 273 mio. kr., der hidtil har været kravet.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af retsopgøret i byretten i Helsingør.

Retsopgøret handler om en aktiehandel i 2006, hvor Tineke Færch solgte aktier i familieselskabet Færch Holding til sin datter. Efterfølgende steg værdierne kraftigt - og altså nu yderligere ved salget af Færch Plast - og Tineke Færch føler sig snydt af den værdistigning, der opstod efter salget.

Derfor sagsøgte den nu 83-årige Tineke Færch sin datter med krav om at få den forhøjede værdi fra salget af aktiverne til gengæld for at tilbagebetale de 57 mio. kr, hun selv oprindeligt betalte for aktierne.

»Hvad er de reelle værdier, Merethe Færch har fået ud af aktierne i Færch Holding? Materialet er væsentligt, for vi kan se, at der bliver realiseret yderligere værdier, som er direkte konverterbare ind i påstandsdokumentet,« sagde Tineke Færchs advokat Tyge Trier torsdag i retten.

Men byretten afviste at behandle det forhøjede krav, og derfor kan det først gøres gældende i en evt. landsretssag, hvis byrettens afgørelse bliver anket.

Merethe Færch har meldt afbud til de to seneste retsmøder på grund af det pres, sagen udsætter hende for.