Krakket byggefirma genoplivet - i halv størrelse

Konkursramt entreprenør på Falster bliver ført videre i reduceret udgave af direktørens bror.

Foto: Kim Haugaard

Tidligere på måneden gik byggefirmaet MSE i Nørre Alslev på Nordfalster med godt 100 ansatte konkurs, men nu bliver en del af aktiviteterne ført videre.

Et nystiftet selskab, MSE Entreprise, overtager ifølge Lolland-Falsters Folketidende cirka 55 medarbejdere og viderefører 15 opgaver.

Læs om Berlingskes seneste brancheanalyse af entreprenørerne

Det nye firma er oprettet af Lars Sørensen, indehaver af installatørvirksomheden Enelco i Nykøbing Falster og samtidig lillebror til Jan Sørensen, der fortsætter som MSE-direktør og var indehaver af det krakkede firma, som var en af landsdelens største entreprenører.

I 2013 omsatte MSE således for knap 300 millioner kroner, men fik et underskud på 11 millioner efter skat. Det betød, at egenkapitalen blev rundbarberet med over en fjerdedel. Ifølge 2013-regnskabet var 236 mand på lønningslisten, men ved konkursen lå tallet omkring 110. I 2014 gik det åbenbart endnu værre, da MSE tabte mange penge på to store sjællandske opgaver, og derfor kunne økonomien ikke hænge sammen i det gamle selskab.

Lige inden Falster-konkursen antydede årets første konkurstal fra Danmarks Statistik, at det går lidt bedre for bygge- og anlægsbranchen. I januar blev det til 45 byggekrak - fem færre end i samme måned i 2014.