Krakket Blockbuster til salg

Den amerikanske videokæde Blockbuster, der sidste år indgav konkursbegæring, har sat sig selv til salg. Et åbningstilbud på 290 millioner dollar er allerede på bordet.

Foto: ROBERT SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere så magtfulde amerikanske Blockbuster-kæde, der sidste år gik konkurs med en gæld på næsten én milliard dollar, forsøger nu at sælge sig selv.

Ved U.S. Bankruptcy Court i New York (Sø- og Handelsretten, red.) har kæden nu søgt om at igangsætte en auktion, og ifølge CNN har Blocbusters ledelse allerede modtaget et åbningsbud på 290 millioner dollar.

Buddet kommer fra en investorgruppe, som udelukkende består af kædens kreditorer - Monarch Alternative Capital, Owl Creek Asset Management og Stonehill Capital Management and Värde Partners.

"Ved at sætte en salgsproces i gang, håber vi at fremskynde vores "Chapter 11" proces (redning af virksomheden, red.), så vi kan rykke fremad," siger CEO Jim Keyes i en pressemeddelelse.

"En auktion vil gøre det muligt at få konkurrerende bud fra såvel strategiske som finansielle investorer."

Hvis retten i New York accepterer auktions-forslaget, kan forskellige andre bud accepteres inden for de næste 30 dage, så et endeligt salg vil kunne finde sted før 20. april, skriver CNN.

Kæden fortsætter sine normale forretninger, mens auktionen står på.

Den amerikanske Blockbuster-kæde har kæmpet for at overleve, lige siden media konglomeratet Viacom solgte kæden fra i 2004.

Som et led i aftalen, skulle Blockbuster betale Viacoms aktionærer en dividende på 5 dollar per aktie, og udlejningskæden oparbejdede i den forbindelse en gæld på næsten én milliard dollar.

Kæden led også tab i forbindelse med urentable forretninger og øget konkurrence fra både Netfix (NFLX) og Coinstar's (CSTR) Redbox.

Den europæiske Blockbuster-kæde har længe været til salg - dog uden succes. Kæden har da også en indbygget tidshorisont, idet fremtidens udlejningskunder i stigende grad vil leje og downloade film direkte fra Nettet.