Krakket bank forgyldte de ansatte

Den konkursramte Capinordic Bank betalte de ansatte ekstremt høje lønninger.

Foto: Nikolai Linares

I 2008 fik de 66 ansatte i Capinordic Bank i gennemsnit 1,2 mio. kr. i løn om året, hvilket er mere end dobbelt så meget som den øvrige finanssektor. Det skriver Dagbladet Børsen.

I gennemsnittet på de 1,2 mio. kr. er ikke medregnet den årlige gage til bankens daværende direktør Henrik Juul, som fik på 3,2 mio. kr.

Samme år, i 2008, kom Capinordic Bank ud med et underskud på 169 mio. kr. Det burde have givet Finanstilsynet anledning til bekymring allerede dengang, lyder det fra professor Ken L. Bechmann fra Institut for Finansiering ved Copenhagen Business School (CBS).

Ikke mindst set i lyset af, at Capinordic Bank kun havde mellem 35 og 40 kunder med lån i banken. De fleste tilhørte kredsen omkring den såkaldte milliardærklub, som blandt andre tæller Erik Damgaard, Lasse Lindblad og Peter Forchhammer. Den lille kreds af kunder med lån i banken havde sammenlagt lånt omkring 1 mia. kr.

Ekspert: Finanstilsynet burde have gransket det nærmere

»Det er tankevækkende, at Capinordic Bank ikke tjente penge, men udbetalte gennemsnitlige lønninger, som svarede til de allerbedste delgrupper i finanssektoren i Danmark. Det burde give anledning til, at Finanstilsynet havde gransket det nærmere,« siger Ken L. Bechmann.

Han peger på, at de delgrupper i finanssektoren, som får mest i løn, er der, hvor der tjenes mange penge, og hvor en væsentlig del af lønnen er afhængig af resultaterne.