Krak vil udløse kulegravning af Amagerbank

Statsselskab parat til at iværksætte en advokatundersøgelse af Amagerbanken bestyrelse og direktion, hvis banken kollapser.

Senest i begyndelsen af september kommer resultatet af Moody's genvurdering af Amagerbankens kreditværdighed. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amagerbankens bestyrelse og direktion kæmper ikke bare mod tiden for at skaffe 750 millioner kroner og dermed redde banken fra et krak.

Dagbladet Børsen skriver, at bankens ledelse også slås mod udsigten til en omfattende advokatundersøgelse, hvor såvel bestyrelse som direktion risikerer at få erstatningssager på nakken som følge af de dispositioner, som de seneste år har bragt Amagerbanken på afgrundens rand.

Det står nemlig klart, at statens skraldespandsselskab for krakkede banker,

Finansiel Stabilitet, vil iværksætte en advokatundersøgelse af Amagerbankens bestyrelse og direktion.

Undersøgelsen skal klarlægge, om der kan gøres et erstatningsansvar gældende over for bankens ledelse, hvis banken ender med at kollapse og derved tvinges ind under det statslige skraldespandsselskab.

- Udgangspunktet for alle banker, der kommer ind under Finansiel Stabilitet, er, at de undergår en advokatundersøgelse. Det startede med Roskilde Bank, så har vi haft Løkken Sparekasse, EBH Bank og senest Fionia Bank. Netop nu mangler vi at se resultaterne af advokatundersøgelserne for Gudme-Raaschou Bank og Capinordic Bank, siger adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet til Børsen.

/ritzau/