Krak i luften med skråfotos

På Krak.dk kan brugerne nu se luftfotos af bygninger, forlystelser og meget andet i Danmark i den bedste kvalitet, nettet kan tilbyde i dag.

På Krak.dk kan brugerne nu se luftfotos af bygninger, forlystelser og meget andet i Danmark i den bedste kvalitet, nettet kan tilbyde i dag. Her er det Rådhuspladsen i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump fra Krak.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google lancerede sidste år Google Earth, hvor man kan zoome ind på byer i hele verden og blandt andet få et detaljeret kig på bygningsværker - store som små.

Nu vil Krak.dk også være med. I går gik de i luften med nye såkaldte skråfotos, som giver brugerne mulighed for at se bygninger, forlystelsesparker, golfbaner med mere. Opløsningen på billederne er af den bedste kvalitet, der findes på nettet i dag, og skarpere end almindelige luftfoto.

Blandt andet kan brugeren se facader på bygninger og se ind i baggårde i modsætning til almindelige luftfotos, hvor man kun kan se lige ned på bygningernes tage.

Skråbillederne kan også vendes på skærmen, så man kan se bygninger fra alle fire verdenshjørner.

På nuværende tidspunkt kan man se skråbilleder over 12 danske byer, og planen er at dække de 30 største byer inden årets udgang. Både skråfoto og luftfoto er leveret af danske COWI A/S.