Krak-ejer styrtdykker på mistanke om regnskabsfusk

Mediekoncernen Eniro, der ejer både krak og de Gule Sider, har fundet tegn på fejlagtige oplysninger i sine regnskaber. Pilen peger tilsyneladende på tidligere topchef Johan Lindgren.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Der er fundet tegn på fusk med regnskaberne i den svenske mediekoncern Eniro - der har en omsætning på omkring tre milliarder kroner, og blandt andet ejer De Gule Sider og krak.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Eniro fredag, der øjeblikkeligt har sendt koncernens aktie ned med et markant dyk på over 25 procent.

I meddelelsen skriver bestyrelsen, at en undersøgelse har vist »ukorrektheder« i regnskabet, hvilket blandt andet indebærer at indtægter er blevet regnskabsført for tidligt. Derfor har bestyrelsen nu bedt sin revisor PwC om at granske nærmere i sagen.

Pilen peger tilsyneladende på tidligere topchef Johan Lindgren. Eniro skriver i meddelelsen, at Johan Lindgrens fratrædelsesordning i samme forbindelse er blevet annulleret. Og der bliver muligvis også taget retslige skridt.

»Eniro kigger også på, om der er grundlag for at indgive en politianmeldelse omkring unøjagtighederne i Eniros regnskab. Hvis et sådant grundlag foreligger, vil der blive indgivet en anmeldelse omkring håndteringen af regnskabsfremlæggelsen,« skriver koncernen.

Det er kun tre uger siden, at Johan Lindgren i midten af august forlod posten som administrerende direktør i Eniro. Dengang meldte koncernen ud, at han fik op mod 20 millioner svenske kroner med sig i fratrædelsesgodtgørelse.

Effekten af unøjagtighederne beløber sig ifølge Eniro til omkring 53 millioner svenske kroner (43 millioner danske kroner) i salg og indtægter i 2013, hvilket svarer til omkring fem procent af driftsindtægterne i 2013.

Effekten for regnskabet for første halvår 2014 bliver på cirka 28 millioenr svenske kroner, som svarer til cirka syv procent af driftsindtjeningen. Der er en »meget begrænset« påvirkning af cash flowet.

Det får nu koncernen til at nedjustere sine forventninger til driftsoverskuddet for året fra 850 til 700 millioner svenske kroner.

Eniros bestyrelsesformand og fungerende administrerende direktør Stefan Kercza samt finansdirektør Roland M. Andersen holder en pressekonference om sagen i Stockholm kl. 12.