Krak-ejer flytter ind i halvtomt revisorhus

Eniro, firmaet bag De Gule Sider og Krak-kortbøgerne, vil tættere på centrum og offentlig transport og rykker med godt 300 mand ind i EY-huset klos op ad Flintholm Station.

Eniro, firmaet bag De Gule Sider og Krak, vil tættere på centrum og offentlig transport og rykker med godt 300 mand ind i EY-huset klos op ad Flintholm Station. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh

Efter otte år på Sydmarken i Søborg har medie- og søgetjenestefirmaet Eniro aftalt at rykke sit danske hovedsæde med godt og vel 300 ansatte ind på 6.000 ledige kvadratmeter i EY-huset på Osvald Helmuths Vej i det frederiksbergske Flintholm-kvarter på grænsen til Vanløse.

Eniro har mange unge medarbejdere og vil gerne tættere på centrum og kollektiv transport, og fra april ligger firmaet blot et par hundrede meter fra Flintholm Station med metro, Ringbane, S-tog og flere buslinjer.

Svenskejede Eniro er kendt for sine online- og mobilsøgetjenester Krak (kort), Proff (firmaoplysninger) og De Gule Sider (telefonnumre) samt for sine opslagsbøger Mostrups Vejviser og Den Røde Lokalbog – og ikke mindst for Krak-forlaget med de mange kortbøger.

I efteråret røg den børsnoterede koncern ud i stormvejr, fordi en tidligere topchef havde oppustet regnskabstallene. Danske Stefan Kercza blev ny koncernchef, og 70 job blev nedlagt, heraf 16 danske. Derefter havde Eniro cirka 340 navne på sin lønningsliste i Danmark.

EY-huset åbnede i 2011 som KPMG-huset. Siden skiftede stort set alle KPMG-partnere til konkurrenten EY, før Ernst & Young, men beholdt huset, hvor »det gamle EY« så rykkede ind. Bygningen var planlagt før finanskrisen og har vist sig alt for stor, så flere eksterne lejere er rykket ind - og til foråret har 1.400 deres daglige gang i komplekset. Men der er stadig ledige kvadratmeter, faktisk kan man indgå lejemål på op til 10.000 kvadratmeter, oplyser erhvervsmægleren DTZ Egeskov & Lindquist, som står for udlejningen.

EY-huset  er tegnet af arkitekterne 3xN og er blandt kun syv danske bygninger med et særligt DGNB-sølvcertifikat udi miljø og bæredygtighed, blandt andet fordi energiforbruget er meget lavt.