Kraftig tilbagegang i Danske Andelskassers Bank

Danske Andelskasser Bank er kommet med regnskab for første kvartal 2015, og det viser, at bankens overskud er faldet kraftigt.

Danske Andelskassers Banks Hovedsæde på Viborgvej i Hammershøj Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banken præsterer et overskud efter skat på 11,8 mio. kr. mod 54,8 mio. kr. året forinden, og det er især et resultat af, at der tjenes færre penge på bankens klassiske forretning; udlån af penge.

Bankens nettorenteindtægter falder til 78 mio. kr. fra 98,2 mio. kr. året forinden, og desuden er kursreguleringerne mindre givtige end sidste år. Her bidrog kursregulering positivt med i alt 54,7 mio. kr., hvor banken i første kvartal 2015 kun hentede 21 mio. kr. på samme post.

- Selvom vi godt kunne have ønsket os en større lånelyst blandt vores kunder i den forgangne periode, er vi ganske godt tilfredse med, at det er lykkedes os at øge vores gebyr- og provisionsindtægter samt fastholde udlånet på niveau med 31. december 2014, siger bankens administrerende direktør Jan Pedersen i forbindelse med regnskabet.

Bankens gebyr- og provisionsindtægter steg 10,1 mio. kr. år til år til 65,2 mio. kr. i årets tre første måneder.

Basisindtjeningen landede på 34 mio. kr. mod 45 mio. kr. året forinden, og banken fastholder forventningerne til 2015 om en basisindtjening mellem 125 og 155 mio. kr.