Kraften har været med Disney: Knap halv million danskere har set Star Wars

Langt over 400.000 danskere har siden premieren på den nye Star Wars-film 16. december købt billetter. Også på verdensplan har filmen sat rekorder.

Gallapremiere på STAR WARS: THE FORCE AWAKENS i IMAX 3D tirsdag 15. december 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange danskere har ikke blot tilbragt juledagene i selskab med familien. For rekordmange herhjemme har julen nemlig også budt på en tur i biografen og ud i en fjern galakse sammen med Star Wars-stjerner som Han Solo (Harrison Ford) og Leia (Carrie Fisher).

Disney oplyser til Berlingske Business, at der er blevet 432.000 billetter siden premieren på den nye Star Wars-film »The Force Awakens« siden premieren 16. december.

»Det er gået over vores egne forventninger, og vi er selvfølgelig glade for at så mange danskere har været inde at se filmen,« siger Lars Høngaard, marketingschef i Disney Danmark.

Med salgstallene, som de er nu, ligger filmen ifølge Lars Høngaard 25 procent over Disneys egne forventninger til salget i Danmark.

Han oplyser, at filmen allerede nu er den bedst indtjenende Star Wars film nogensinde, hvis man ikke indregner inflation. Samtidig nærmer den sig hurtigt rekorden som den mest sete Star Wars-film.

Verdensrekord

Den nye film ventes da også at blive en ganske guldrandet forretning for Disney. Alene i Danmark var der mandag blevet solgt billetter for mere end 48,5 millioner kroner.

Og ifølge Bloomberg har Star Wars: »The Force Awakens« på 12 dage rundet én milliard dollar i billetsalg på verdensplan, dermed slår den nye Star Wars-film verdensrekorder.

Star Wars-filmen slår således Jurrasic World i at sælge billetter for én milliard dollar på kortest tid. Dinosaurfilmen solgte nemlig blot billetter for én milliard dollar på 13 dage i juni i år.

Se billederne: Star Wars er stadig Hollywoods guldklump:

Star Wars-filmen kommer til at få endnu et billetboom, når filmen den kommende tid bliver vist i Kina.

Siden Disney overtog rettighederne til det legendariske Star Wars-brand fra Lucasfilms for godt fire milliarder dollar i 2012, har den nye film været ventet med stor spænding. Og samtidig har der været spekuleret i, om Mickey Mouse-selskabet kunne forvandle det store potentialet i science fiction-dramaet til milliarder i kassen.

Op til filmen har det ene estimat efter det andet dog konkluderet, at der er store summer i lysværd, laserkanonerne og vilde luftkampe i det ydre rum.

Indtil videre har de seks Star Wars-film i alt solgt billetter for mere end 30 milliarder kroner, viste en sammentælling fra Berlingske tidligere på året. Læg dertil salg af legetøj, fanmateriale og DVDer.

Beregninger fra analysevirksomheden Nomura Securities viste kort før premieren, at den nye film alene kan indtjene mere end ni milliarder dollar eller godt 61 milliarder kroner til biografer, TV-selskaber, detailhandel, legetøjsmagere.

Artiklen er opdateret klokken 11:48 med de endelige tal for billetsalget i Danmark.