Kraft overvejer højere bud for Cadbury

Aktionærerne i den britiske slikkoncern Cadbury kan sandsynligvis se frem til at begynde året med en indbringende budkrig.

Buddet fra Kraft på Cadbury har vakt mange følelser i England, hvor man ser Cadbury som et vigtigt nationalt mærke. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARREN STAPLES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kraft, den amerikanske fødevaregigant, der i efteråret 2009 kom med et opkøbsbud til aktionærerne i Cadbury, er sandsynligvis på vej med et øget bud for at sikre sig ejerskab over den britiske slikkoncern. Det skriver flere britiske medier. Krafts oprindelige købsbud på Cadbury udløber i morgen tirsdag, men det vil næsten med sikkerhed blive afvist, da det med sine 84 mia. kroner er cirka 8.5 mia. under Cadburys aktuelle kursværdi.

Advarsel mod tyveri

Roger Carr, formand i Cadbury, har i tidligere udtalelser beskyldt Kraft for at ville købe Cadbury for billigt og han har advaret aktionærerne i Cadbury mod at lade ”den amerikanske bejler stjæle selskabet med et utilstrækkeligt bud”.

Når Krafts oprindelige købstilbud udløber i morgen, har selskabet 14 dage til at fremsætte et nyt købstilbud. Den frist kan dog blive forkortet, hvis andre potentielle købere melder sig på banen.
Om det sker er uvist, men både den amerikanske slikkoncern Hershey og de europæiske fødevarekoncerner Ferrero og Nestlé har tidligere udtalt, at de følger udviklingen omkring Cadbury med interesse.