Kræftfremkaldende stof reduceres af nyt Novo-enzym

Novozymes er på banen med et nyt enzym, der kan mindske indholdet af et stof i kiks, snacks og knækbrød, som mistænkes for at være kræftfremkaldende

Fødevareproducenter over hele verden har vist stor interesse for enzymet, oplyser Novozymes.

“Mange fødevareproducenter verden over har allerede afprøvet Acrylaway (det nye enzym, red.) og har vist stor interesse for produktet og dets evne til væsentligt at nedbringe indholdet af akrylamid, uden at deres produkter ændrer smag eller udseende,” siger Peder Holk Nielsen, der er koncerndirektør for Salg og Marketing o Novozymes.

Uafhængige forsøg har vist, at det nye enzym nedbringer indholdet af akrylamid, der mistænkes for at være kræftfremkaldende, med 50-90% i en lang række fødevarer.

I 2002 gennemførte de svenske fødevaremyndigheder en undersøgelse, der viste, at for eksempel pommes frites, kiks, snacks og knækbrød kan indeholde store mængder akrylamid.