KPMG og Ernst & Young fusionerer i Danmark

To af landets største revisionshuse går sammen. Konkurrencemyndighederne skal godkende fusionen.

Foto: Torben Christensen. Ernst og Young går sammen med KPMG.
Læs mere
Fold sammen

To af landets største rådgivnings- og revisionshuse i form af KPMG og Ernst & Young slår pjalterne sammen herhjemme og fusionerer.

Det skriver borsen.dk. Mere præcist er det KPMG i Danmark, der opsluger Ernst & Young. Før det kan ske skal Konkurrencemyndighederne dog nikke ja til det.

Det er meningen, at de cirka 400 ansatte i Ernst & Young flytter fra hovedkvarteret i Søborg til KPMG's hovedsæde i Flintholm i København. Med manøvren kravler KPMG fra en tredjeplads til en andenplads blandt de store revisionsfirmaer i Danmark.

Børsen skriver, at medarbejderne i KPMG fik beskeden om fusionen tirsdag, mens ledelsen i Ernst & Young er blevet orienteret tirsdag aften.

Der er tilsyneladende forskellige opfattelser af, hvem der er den stærke part i fusionen og hvem der har måtte have penge med. Hverken KPMG eller Ernst & Young ønsker at kommentere eller bekræfte fusionen.

Berlingske Business skrev i sommer, at revisionsdelen i Ernst & Young var i voldsomme problemer og tæt på kollaps.

Revisionsdelen i Ernst & Young er i frit fald i Danmark. Op mod hver tredje partner er i løbet af foråret enten fyret eller har forladt afdelingen, efter at selskabet har tabt markedsandele herhjemme. Revisionshuset opgiver nu de mellemstore kunder.

Det er først og fremmest et resultat af, at konkurrencen på det danske marked for revision er blevet skærpet de senere år.

Landets største revisionsselskab og den største konkurrent PwC vil ikke kommentere på fusionen, før den er blevet offentliggjort i morgen.