KPMG er genopstået blandt de danske revisionsgiganter

På blot tre år er det lykkedes for revisionsgiganten KPMG at genrejse sig på det danske marked. Omsætningen er tæt på en halv mia. kr., men overskuddet lader stadig vente på sig.

Thomas Hofman-Bang Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Rådgivnings- og revisionsselskabet KPMG i Danmark omsatte sidste år for knap samlet 500 mio. kr., fordelt med knap 370 mio. kr. til revision og rådgivning i selskabet KPMG P/S og 123 mio. kr. I KPMG Acor Tax, som står for skatterådgivning.

Det er svært at sammenligne med 2015-regnskabet, da det kun dækker ni måneder, men KMPG har regnet sig frem til, at den samlede vækst i omsætningen på årsplan ligger på 30 pct.

Det fremgår af den årsrapport, som KPMG i Danmark offentliggjorde fredag.

Sammenlignet med konkurrenterne i PriceWaterhouseCoopers, PwC og Ernst & Young ser en halv mia. kr. i omsætning ikke ud af meget. PwC omsatte i 2015/16 for 2,1 mia. kr., mens Ernst & Young omsatte for 1,7 mia. kr.

Alligevel er tilfredsheden stor hos KPMGs adm. direktør, Thomas Hofman-Bang.

»Jeg er stolt over, at KPMG er en af Danmarks hurtigst voksende professionelle servicevirksomheder. Vores stærke resultater er baseret på en tilgang, hvor vi stræber efter at være en katalysator for forandring og altid levere mest mulig værdi. Vi er glade for, at denne tilgang også falder i så god jord hos vores kunder,« udtaler Thomas Hofman-Bang i en pressemeddelse.

Og der er en grund til Thomas Hofman-Bangs begejstring. Med det seneste årsregnskab ser revisionshuset KPMG da også ud til at være endegyldigt genopstået efter den store revisionskrig, som rasede i Danmark i 2013. I november 2013 fusionerede det daværende KPMG Danmark med Ernst & Young til landets næststørste revisionshus, som fortsatte som Ernst & Young.

KPMGs moderselskab opgav imidlertid ikke det danske marked uden kamp og meddelte, at det agtede at investere omkring en halv mia. kr. i at genetablere sig i Danmark.

Thomas Hofman-Bang blev hyret til at bygge det nye revisionshus i tæt samarbejde med moderselskabet. Hans bud lød dengang, at KPMG ville rejse sig igen i løbet af to til tre år.

KMPG beskæftiger i dag 500 medarbejdere i Danmark og har fem kontorer fordelt over hele landet. Selskabet, der fortsat investerer i vækst, har endnu til gode at fremvise et overskud. Driftsresultatet for 2015/16 viser et minus på 759.000 kr., mens resultatet lander på et stort rundt nul.

I det kommende regnskabsår vil KMPG “fokusere på at vokse kontrolleret og lønsomt”.

Ifølge KPMG vokser det overordnede marked for revision og rådgivning, og KMPG forventer en stigende efterspørgsel efter services på tværs af revision, skat og rådgivning.