KPMG-chef er klar til kamp

Thomas Hofman-Bang er på plads som topchef i KPMG og klar til at stå i spidsen for en ny begyndelse for revisorselskabet.

Den nye administrerende direktør i KPMG, Thomas Hofman-Bang, ser frem til at tage kampen om nye kunder op på et yderst konkurrencepræget marked. Foto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi er open for business!«

Han lyder kampklar, KPMGs nye administrerende direktør, Thomas Hofman-Bang. Sikkert er det, at han fra i dag er en travl mand. Beskeder, mails og opkald bipper ind på mobilen en lille times tid efter, at en pressemeddelelse har bekræftet det, som Berlingske Business skrev allerede tirsdag: Thomas Hofman-Bang ny CEO og seniorpartner i KPMG 2014.

Direktørens første arbejdsdag på KPMGs midlertidige kontor på Rådhuspladsen i København går primært i selskab med pressen, men den tidligere topchef for kabel- og rengøringskoncernen NKT står med sin nye titel over for arbejdet med at banke et nyt KPMG op fra bunden efter den usædvanlige og dramatiske sammenlægning af danske KPMG og E&Y. Hovedparten af KPMGs partnere er endt hos E&Y, og foreløbig er de to eneste – ikke ubetydelige – virksomheder, der officielt har valgt side i den åbne revisorkrig, Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk.

Men Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk er trods alt ikke nok, og Thomas Hofman-Bangs næste mange arbejdsdage kommer for en stor del til at gå med at jagte kunder. Med en lang karriere i dansk erhvervsliv føler den nye direktør sig godt rustet til opgaven.

»Noget af det, jeg bringer med mig, er et stort netværk i dansk industri, hvor jeg kender mange af beslutningstagerne i mange af virksomhederne. Dem vil jeg nu gå i dialog med og sikre mig, at de forstår, hvilke mulighed de har i at gå med i det nye KPMG,« siger Thomas Hofman-Bang og fortsætter:

»Jeg vil selvfølgelig udnytte, at jeg har en synlighed qua, hvad jeg har lavet tidligere. Jeg har mange relationer i dansk erhvervsliv, så det vil jeg selvfølgelig trække på.«

Udover sit tidligere virke som topchef for NKT har Thomas Hofman-Bang siddet i et hav af bestyrelser og sidder i dag blandt andet i bestyrelsen for William Demant Holding og Bikubenfonden.

Tanken modnet over nogle måneder

Siden han i sommeren 2013 blev fyret i NKT, da bestyrelsen valgte at sløjfe direktørstillingen, har Thomas Hofman-Bang brugt tid på at tale med folk fra sit netværk og overveje sit fremtidige arbejdsliv. Med en fortid som revisor – ironisk nok i E&Y – har han fulgt postyret i revisorbranchen tæt, og da KPMGs internationale formand, Michael Andrew, ringede for halvanden måned siden, havde tanken om at stå i spidsen for den nye revisorforretning formet sig som en god idé i Thomas Hofman-Bangs hoved.

»Så jeg var ikke helt koldstartet, da han ringede,« siger han.

Siden aftalen blev skrevet under, har Thomas Hofman-Bang stået i kulissen som en anden væddeløbshest i sin startboks, men nu er han altså sluppet fri på den bane, der mest af alt ligner en slagmark med åben krig mellem to hovedaktører. Det er imidlertid ikke noget, der skræmmer den nye topchef. Tværtimod.

»Det er blevet kaldt en revisorkrig, men det tænder mig da, at der virkelig er konkurrence, at der bliver gået til stålet, og at der er nogle mønstre, der bliver brudt. Det giver mulighed for at gøre noget nyt,« siger Thomas Hofman-Bang.

Han ser opbrudet i branchen som en udfordring, han kender fra sin tid i kabel­industrien, som han betegner som »en af de mest konkurrenceudsatte industrier, man kan finde.« Derfor tøvede han heller ikke med at sige ja til jobbet som administrerende direktør.

»Det er en unik mulighed, som meget sjældent opstår. At du kan få lov at stille dig i spidsen for at bygge en helt ny virksomhed op fra bunden under et af verdens stærkeste business-to-business-brands. Det tænder mig,« siger han.