Kortsluttet kaffemaskine tvang SAS-fly til at lande

Røglugt i kabinen fik mandag aften et SAS-fly til at sikkerhedslande i Grønland. Flyet var på vej fra Stockholm til Chicago.

»Der skal laves et gennemsyn af flyet. Det tager tid, men sikkerheden er afgørende for os,« siger Anna Nielsen til den norske avis. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Et SAS-fly, der var på vej fra Stockholm til Chicago, måtte mandag aften sikkerhedslande i Grønland med 146 passagerer ombord.

Det var røglugt i kabinen, der fik kaptajnen til at lande i lufthavnen i Søndre Strømfjord, oplyser Anna Nielsen fra SAS’ presseafdeling til den norske avis Stavanger Aftenblad.

»Der opstod røglugt i kabinen, som kom fra en kortsluttet kaffemaskine. På den baggrund besluttede kaptajnen at foretage en sikkerhedslanding. At flyet blev mødt af brandbiler, er helt normalt i forhold til standardprocedure ved sådanne landinger,« siger Anna Nielsen.

Hun understreger, at landingen foregik udramatisk og helt efter bogen.

Passagerer og besætningsmedlemmer har tilbragt natten til tirsdag på et grønlandsk hotel. De kan, hvis alt går efter planen, genoptage rejsen til USA i løbet af tirsdagen.

»Der skal laves et gennemsyn af flyet. Det tager tid, men sikkerheden er afgørende for os,« siger Anna Nielsen til den norske avis.