Kort nyt fra Las Vegas

Verdens største messe for forbrugerelektronik, CES i Las Vegas, lukkede søndag.

Et sand elektronikmekka er Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas hvert år. Foto: David McNew, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Samsung tror på fladskærmsfremgang

Salget af fladskærmsfjernsyn skal op med ti procent for LCD-skærmene og tre procent for plasmaskærmene. Det er målet for den sydkoreanske elektronikgigant Samsung i 2009. Samsung er verdens største producent af LCD-skærme og den næststørste af plasmaskærme. Der skal sælges 26 millioner Samsung-fladskærme i 2009, 22 millioner LCD- og fire millioner plasmaskærme, siger chefen for Samsungs digitale medieafdeling, Park Jong-woo. Samsung konkurrerer med Sony, Panasonic og LG. Th.

Sony Ericsson forudser svært 2009

Mobilproducenten Sony Ericsson er kun verdens nummer 3, fordi konkurrenterne klarer sig dårligt. Det siger bestyrelsesformand for det japansk-svenske selskab, Hideki Komiyama. Han forudser et svært 2009 med et fald på fem-seks procent i salget. Sony Ericsson slog Motorola af pinden som verdens tredjestørste mobilproducent efter finske Nokia og sydkoreanske Samsung. »Men jeg vil gerne have, at vi bliver nummer 3 ved egen kraft i 2011 uden at være afhængig af, at konkurrenterne ikke klarer sig godt,« siger han til nyhedsbureauet Reuters. Th.

Cisco klar til stribe af videoopkøb

Verdens største producent af netværksudstyr til at binde Internet sammen, Cisco, gør klar til »en strøm af opkøb« med særligt fokus på video for at komme ind på forbrugermarkedet. »Video er det nøgleprogram, som jeg fokuserer på,« siger Ciscos topchef, John Chambers, til nyhedsbureauet Reuters. Cisco ejer Linksys, som sælger routere til private. John Chambers lægger vægt på, at Cisco har en kontaktbeholdning på 27 milliarder dollars. Th.

Sony fik et godt julesalg

Den japanske elektronikgigant Sony solgte flere fladskærme og Blu-ray-DVD-afspillere i julen end forventet. »Mens det overordnede salg i USA gik en anelse ned, har Sony oplevet et salg, der er højere end forventet, på flere nøgleproduktområder,« siger Sonys amerikanske chef, Stan Glasgow, til nyhedsbureauet Reuters. Sony står bag Bravia-fladskærmsserien og er verdens næststørste producent af LCD-fladskærmsfjernsyn efter sydkoreanske Samsung. Også Playstation-spillekonsolen er et Sony-mærke. Th.

Amazons topsælger: elektronisk boglæser

Internet-boghandelen Amazons bedst sælgende elektroniske vare i 2008 var boglæseren Kindle. Med den lille skærm kan man læse elektroniske bøger overalt. Kindle konkurrerer med Sonys Reader. Begge kan rumme tusinder af bøger, blade, aviser og andre elektroniske dokumenter, men hvor Sonys Reader kræver, at man køber via en PC og overfører dem til Reader, har Kindle trådløs forbindelse, så man kan købe ind til de elektroniske boghylder direkte fra Amazon. Th.

Kamp om elektroniske bøger

Elektroniske bøger, som altså læses på skærmen og ikke på papir, bliver stort. Det mener Verizon, som er et af USAs største mobilselskaber. Verizon er på jagt efter konkurrenter til Internet-boghandelen Amazons elektroniske boglæseapparat, Kindle. »Konkurrenter til Kindle er derude og klar,« siger Tony Lewis, som hjælper med at certificere produkter til brug på Verizons net. Verizon ejes af Verizon Communications og Vodafone - sidstnævnte er verdens største mobilselskab. Th.

HP angriber Apples letvægtscomputer

Verdens største PC-producent, Hewlett-Packard (HP), går med en ny letvægts-PC direkte i kødet på Apples MacBook Air. Den nye Pavilion dv2 med 12,2-tommerskærm vejer dog lidt mere end Apples, nemlig 1,72 kilo, til gengæld vil den fra april koste 699 dollars mod MacBook Airs 1.799 dollars. Den lidt større Pavilion dv3 er 13,3-tommerskærm, vejer 1,95 kilo og er til salg straks. Th.