Korruptionssag breder sig

En af forsvarsministerens nærmeste medarbejdere er også sigtet i korruptionssagen i det norske forsvar. Den kan koste Siemens halvdelen af omsætningen i landet. Desuden er Fujitsu Siemens Computers sigtet.

Korruptionsskandalen i Norge kan koste det tyske industrikonglomerat Siemens halvdelen af omsætningen i landet.

Det skriver den norske Finansavisen.

Adskillige leverandører til det norske forsvar er af det norske bagmandspoliti, Økokrim, blevet sigtet for at betale for blandt andet en golfrejse til Alicante til ledende medarbejdere i Forsvaret i forsøget på at få leverandøraftaler i hus.

Økokrim ransagede tirsdag over ti private hjem, som tilhører ledende ansatte i forsvaret og ansatte hos leverandører, ligesom flere kontorer blev gennemsøgt.

Siemens blev sigtet for korruption og står til en både på ni millioner kroner. I forvejen har Siemens måttet betale over 75 millioner norske kroner tilbage til Forsvaret for ydelser, som Siemens tog sig lidt for godt betalt for.

Siemens omsatte sidste år for 5,5 milliarder kroner. Heraf kommer halvdelen af pengene fra aftaler med det offentlige. Siemens administrerende direktør, Per Otto Dyb, er da også bekymret.

Også Fujitsu Siemens Computers og en tidligere ansat er sigtet for korruptionslignende forhold i sagen. Endelig er flere af forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens nærmeste medarbejdere i departementet blandt de i alt 15 sigtede. Fladkommandørens kontor skal således være blandt dem, der blev ransaget af Økokrim, skriver Dagens Næringsliv.