Kontroversielt firma tjener kassen på grøn energi

Stifterne af Obton tjener rekordmange penge på, at mange investorer skriger efter alternative investeringer som solcelleparker.

Obton , sol-matadorerne Anders Marcus (th) og Peter Krogsgaard (tv) udbyder tyske solprojekter til skatteplagede danskere.De har kontor på Toldkammeret i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det skriver Børsen.

Finanstilsynet har flere gange været efter Anders Marcus og Peter Krogsgaard Jørgensen, der er stifterne af Obton, men nu har stifterne gyldne tider. I 2017 tjente de to partnere 122 mio. kr. før skat på at investere i ejendomme samt solcelle- og vindmølleparker på vegne af danske velhavere og industrielle investorer.

»Helt overordnet kan vi mærke en kraftig trend i markedet om, at investorer søger mod alternative investeringer. Det er sol, vind, ejendomme og andre ting inden for infrastruktur, så vi har medvind på cykelstierne i øjeblikket,« siger medstifter og topchef Anders Marcus til Børsen.

På trods af en del modvind i løbet af årene har kritikken fra Finanstilsynet ikke skræmt kunderne væk. Både velhavere og institutionelle investorer har fået øjnene op for grøn energi, og Obton forventer, at investeringerne i solenergi vil blive tidoblet henover de kommende år.

Firmaet har i løbet af de seneste år også investeret flere mia. kr. i projekter i blandt andet Tyskland og Frankrig, med afkast der ligger på mellem 6 og 9 pct., skriver avisen.