Kontorhus i Sydhavnen forvandles til ungdomsboliger

Pensionskasse bruger 86 millioner kroner på at ombygge kontorer til 225 ungdomsboliger i en af Københavns udviklingsområder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC Pensionskasse vil med en check på 85,5 millioner kroner omdanne et nuværende kontorhus på Teglholmen i Sydhavnen til 225 ungdomsboliger.

Projektet er døbt Støberiet, fordi bygningen fra 1923 oprindeligt blev brugt til at støbe og producere komponenter til dieselmotorer til det nu hedengangne B&W-skibsværft. Siden var bygningen fragtmandshal, og i 1993 blev den købt af pensionskassen, som indrettede ejendommen til kontorer.

Nu står næsten hvert tiende kontor i hovedstaden ledigt, mens der er mangel på boliger til studerende."Vi synes, projektet er meget spændende, og vores ejendom på Støberigade er velegnet til formålet," udtaler Leif Stidsen, direktør for telepensionskassen med 10.000 medlemmer og en pengetank på 37 milliarder kroner.

Ungdomsboligerne skal være klar til næste efterår med en selskab under Engsø Gruppen som entreprenør og DesignGroup som arkitekter. I stueetagen kommer en dagligvarebutik og fælles faciliteter til ungdomshyblerne.Sydhavnen er et af hovedstadens udviklingsområder, som kan få yderligere fart på med en endegyldig beslutning om en metrogren ned gennem Enghave Brygge, Teglholmen og Sluseholmen med endestation ved Ny Ellebjerg.En sydhavnsmetro har været på tale gennem flere år, og det nylige budgetforlig i Københavns Kommune afsatte penge til investeringen, som staten dog også skal nikke - og betale - til.