Kontant bankboss: Man får ikke bedre ansatte for højere løn

Deutsche Banks nye administrerende direktør, John Cryan, ryster uforstående på hovedet over bonusordninger til ansatte og størrelsen på sin egen lønseddel.

Deutsche Banks nye CEO John Cryan. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH

Deutsche Banks nye topchef er overbevist om, at en ekstra bonus ikke fører til øget produktivitet.

Det skriver Financial Times.

- Jeg har ingen ide om, hvorfor jeg blev tilbudt en kontrakt med en bonusordning, fordi min arbejdsindsats er med sikkerhed ikke afhængig af min løn, siger John Cryan, til Financial Times.

Derudover understreger John Cryan, at lønningsniveauet i banksektoren har været for høj, og han tilføjer, at han ikke "har empati" for de ansatte, der arbejder mere for en mulig bonus.

Meldingen kommer, efter at Deutsche Bank og andre europæiske rivaler den seneste tid er blevet presset til at bevise overfor aktionærerne, at de er i stand til at administrere finanserne hensigtsmæssigt og dermed generere større afkast.

En undersøgelse fra Pwc afslører, at lønningerne i europæiske investeringsbanker er faldet med en femtedel siden 2010, eftersom bankerne er blevet ramt af strengere regulere krav på et svagere vækstmarked.

John Cryan mener desuden, at det kan være sundt for banksektoren at genoverveje bankansattes lønningsniveau. Ifølge Cryan er problemet med særlige lønningsordninger, "at man har vænnet barnet til at få søde sager, og nu bliver det svært at tage slikket fra munden".