Kontakt politiet på Messenger og Skype

Der er brug for en politi­station på nettet, mener norsk overbetjent. Politiforbundet i Danmark er positive over for ideen.

Børn og unge kan blive udsat for mange krænkende og ulovlige ting i det voksende virtuelle univers på computeren. Men forældrene ved ikke altid, hvad der foregår, når de små surfer rundt på hjemmesider og bruger chatprogrammer, skriver MetroXpress.

Derfor er der brug for en politistation på internettet, mener den norske overbetjent Marit Gjerde, som har arbejdet med dataefterforskning i 10 år.

Ifølge hende vil politiet kunne forebygge mange seksuelle overgreb ved at patruljere rundt i de internetmiljøer, som de unge færdes i.

»Internetstationens ansatte skal være aktivt opsøgende og vide, hvad der sker på chatprogrammerne Messenger og Skype, som er meget populære blandt børn og unge. Og samtidig skal det være muligt at kontakte politiet ved hjælp af de samme to programmer,« siger hun til MetroXpress.

Marit Gjerde har fremlagt forslaget om en politistation på internettet for den norske Justitsminister, Knut Storberget, som er positivt stemt.

Hos Politiforbundet i Danmark bliver ideen også godt modtaget.

»Der sker utrolig meget internetkriminalitet i dag, og i den forbindelse har især børn og unges sikkerhed en høj prioritet hos os. Danmark ligner Norge meget, så jeg kan godt forestille mig, at vi har et lignende behov for en særlig station på nettet,« siger formand Peter Ibsen til MetroXpress.

Politikommissær Erik Vand fra Rigspolitiet mener, at vi allerede er godt dækket ind herhjemme med både efterforskning på nettet og hjemmesiden Politi.dk, hvor borgerne kan komme med anmeldelser online.

Programmerne Messenger og Skype er dog ikke noget, som er taget i brug.

»Men man kan sige, at med hjemmesiden Politi.dk har vi taget det første spæde skridt mod et decideret virtuel politi­station,« siger EriK Vand til metroXpress.

Kilde: MetroXpress