Konsulenthus vil erobre verden

Fujitsus nyudnævnte nordiske direktør overtager ledelsen af det danske konsulenthus 7N, når stifteren træder tilbage. Ønsket er at skabe et nyt Navision - og 7N har da også den ene af Damgaard-brødrene i bestyrelsen.

Lars Wørzner er ny topchef i det danske konsulenthus 7N. Foto: Morten Juhl, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af Danmarks store IT-konsulenthuse henter sin kommende direktør fra Fujitsu. Samtidig træder stifteren tilbage og overlader en planlagt, global ekspansion til sin afløser.

47-årige Lars Wørzner, der for kun ganske nylig blev udnævnt til nordisk direktør for Fujitsus salg, markedsføring og produktstyring, bliver 1. oktober ny administrerende direktør for 7N. Jeppe Hedaa, som stiftede firmaet og hidtil har stået i spidsen for det, trækker sig tilbage og vil som ny formand sammen med IT-entreprenøren og Navision-stifteren Preben Damgaard udgøre bestyrelsen.

Læs også: Damgaard-brødre skilles efter milliardtab

Brødrene Erik og Preben Damgaard solgte med succes IT-softwarefirmaet Navision til giganten Microsoft i 2002 for 1,55 milliarder dollars.

Et nyt Navision

Lars Wørzners målsætning er klar: En milliard kroner i omsætning, 100 millioner kroner i overskud og 1.000 medarbejdere - på langt sigt.

»7M kan sagtens blive et nyt Navision på sit område. Det er en vækstopgave, jeg overtager, ikke en opretning, som jeg har prøvet det hos Fujitsu, og det er især i disse tider skønt at opleve optimisme. 7N her det 25 største virksomheder som kunder, og Danmark virker velkonsolideret. Derfor skal der ske vækst globalt på de nye markeder - Sverige, Norge, Storbritannien, Holland, Polen, Indien og Kina - for at få dem op på dansk omsætningsniveau. Og måske skal vi tage et par lande mere. Her er USA og Tyskland vigtige, hvis man vil være rigtigt global,« siger Lars Wørzner til Business.dk.

Læs også: Fujitsu Siemens fyrer

7N er et privatejet konsulenthus med mere end 20 års erfaring med kompleks IT-systemudvikling. Virksomheden har omkring 500 medarbejdere og er vokset selv under finanskrisen. 7N har egne udviklingsafdelinger i Polen og Indien.

Ejer: Ledelser er ikke det sjoveste i verden

Jeppe Hedaa, som er 46 år, har hele tiden haft Lars Wørzner i kikkerten som afløser.

»Det har været 12 fantastiske år sammen med dejlige venner at få lov til at bygge en virksomhed op fra 12 ansatte på Østerbro til nu 500 mand i otte lande. Selvfølgelig forlader man den ikke følelsesfrit. Men lige så fantastisk som det har været, lige så vigtigt er det at se i øjnene, at der på tidspunkt er behov for at opgradere. Pludselig skal der jo udøves en del ledelse - og jeg ved ikke, om jeg synes, at det er det sjoveste i verden. Nej, jeg tror på, at vi i Lars har fået den bedste, vi overhovedet kunne finde. Nu skal 7N løftes endnu mere og blive en stolthed for Danmark i alle lande på en god og etisk måde. Det vil jeg ikke kunne drive,« siger han fra Indien.

Læs også: Når venskab og forretning går hånd i hånd

Lars Wørzner har 25 års erfaring i IT-verdenen og har været hos senest IBM, Hewlett-Packard og Fujitsu. Han blev under et besøg i Norge kontaktet af en headhunter for omkring en måned siden og måtte lige have betænkningstid, for få dage forinden var han blevet udnævnt til nordisk chef i Fujitsu. Han kendte godt 7N som konkurrent og partner men var alligevel overrasket over virksomhedens ambitioner og globale tilstedeværelse.

Overtager fysisk kontoret

Et personligt møde med Jeppe Hedaa og Preben Damgaard afgjorde sagen, og for godt ti dage siden blev kontrakten skrevet under på hjemme hos Jeppe Hedaa - »i solskin!«.

»Nu skal jeg selv sidde for bordenden, hvilket jeg glæder mig til. For selv som landechef har man ikke så frie hænder - her skal man eksekvere en fastlagt strategi. En af mine allerstørste bekymringer var, om Jeppe Hedaa var klar til at give slip. Men han er afklaret og vil kaste sig ud i andre ting. Vi har haft diskussionen. Han forlader virksomheden, jeg overtager hans kontor og vil afrapportere på bestyrelsesmøderne. Så jeg er helt tryg og sikker på, at vi får et godt samarbejde,« forklarer Lars Wørzner.

Læs også: Sådan har kendisserne klaret krisen

7N udvider samtidig bestyrelsen med endnu to medlemmer - en tung kunderepræsentant og en, der er vant til internationalisering.

Skal øve sig i at være bestyrelsesformand

»Vi har nogle navne i tankerne. Nu skal jeg øve mig i at være en dygtig bestyrelsesformand. Hele min private formue er 7N, så jeg kan ikke bare glemme den virksomhed,« siger Jeppe Hedaa, som drømmer om at kunne arbejde »med spændingsfeltet mellem politik og religion«, når han slipper tøjlernne til oktober.

At jobskiftet først sker til oktober, skyldes, at Fujitsu afslutter sit halvår med udgangen af september, mens 7N begynder sit regnskab 1. september.

Lars Wørzner forventer at skulle bruge mest tid på de udenlandske kontorer men er vant til rejseriet. Allerede i dag sidder han to-tre dage om ugen i et fly.